Skani vakarienė gali pakelti nuotaiką. Tačiau kartais sugalvoti naują patiekalą yra tikrai rimtas iššūkis. Ypač, kai yra reiklių šeimos narių.
Jūsų dėmesiui – 3 vakarienės idėjos, kurios leis mėgautis skaniu ir iš nebrangių ingredientų pagaminamu patiekalu. Atminkite, kad pigūs ingredientai tikrai nereiškia, kad patiekalas nebus skanus arba sveikas. Suderinti mažą kainą, skonį ir naudą tikrai yra įmanoma.
Krevečių salotos su mangu ir agurkais
Greitai paruošiamos salotos, kurios nors ir skamba itin prabangiai, bet yra gana paprastos.
Jums reikės:
- 450 g nuluptų ir išvirtų krevečių;
- 1 mango;
- 1 agurko;
- 1/2 raudonosios paprikos;
- 1/4 puodelio raudonųjų svogūnų;
- 1/4 puodelio šviežių kalendrų;
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukšto citrinos sulčių;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
- Dideliame dubenyje sumaišykite krevetes, mangą, agurkus, paprikas, svogūnus ir kalendras.
- Mažesniame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus.
- Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.
- Patiekite iš karto.
Vištienos ir bolivinės balandos salotos su citrusiniais vaisiais
Organizmui naudingos, sočios ir sveikos salotos vakarienei. Vištiena suteikia baltymų, bolivinė balanda – angliavandenių, o citrusiniai vaisiai ̶ gaivumo ir skonio.
Jums reikės:
- 1 puodelio bolivinės balandos;
- 450 g virtos vištienos krūtinėlės;
- 1 apelsino;
- 1 greipfruto;
- 1/2 puodelio raudonųjų svogūnų;
- 1/4 puodelio šviežių petražolių;
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukšto citrinos sulčių;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
- Dideliame dubenyje sumaišykite bolivinę balandą, vištieną, apelsiną, greipfrutą, svogūną ir petražoles.
- Mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus.
- Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.
- Patiekite iš karto.
Gazpacho
Gazpacho yra šalta sriuba, kilusi iš Andalūzijos regiono Ispanijoje. Ji puikiai tinka karštoms vasaros dienoms, nes yra gaivinanti, skani, o jos pagaminimui nereikia naudoti viryklės. Gazpacho šiek tiek primena lietuviškus šaltibarščius, tačiau turi savitą skonį ir kitokį ingredientų derinį.
Jums reikės:
- Pomidorų;
- Agurkų;
- Paprikos;
- Česnako;
- Svogūno;
- Alyvuogių aliejaus;
- Acto;
- Duonos;
- Druskos ir pipirų.
Gaminimas:
- Visas daržoves (pomidorus, agurkus, paprikas, svogūnus ir česnaką) supjaustykite kubeliais.
- Duona pamirkykite vandenyje iki kol suminkštės.
- Sudėkite visus ingredientus į trintuvą ir sutrinkite juos iki vientisos masės.
- Įpilkite alyvuogių aliejaus, acto bei įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
- Palikite paruoštą Gazpacho šaldytuve bent kelioms valandoms, o idealiausia – per naktį.